Το needling ή micro-needling, είναι μια μη επεμβατική θεραπεία κατά την οποία μια συσκευή με μικρές ακίδες-βελόνες χρησιμοποιείται στο πρόσωπο το λαιμό ή το σώμα προκαλώντας διαδικασίες επανόρθωσης στο δέρμα που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Πετυχαίνουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο υγιέστερο πιο σφριγηλό και λαμπερό δέρμα.

Οι ακίδες-βελόνες έχουν μέγεθος που ποικίλει ανάλογα με το τι θέλουμε να διορθώσουμε, από 1,5 έως 3,0 mm, σε συσκευές dermaroller ή dermapen. Αυτές οι συσκευές πληρούν ειδικά standards (CE, FDA) και χρησιμοποιούνται με απόλυτη ασφάλεια ακόμα και γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Λίγη ώρα πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα τοπικά.

Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της όψης και της υφής του δέρματος, της λεπτής ρυτίδωσης, τη μείωση των ουλών, όπως π.χ. στις ουλές ακμής, την φωτογήρανση, τις πανάδες και στις ήπιες ραγάδες.

Αποτελεί μια πολύ καλά ανεκτή, σχετικά ανώδυνη θεραπεία. Αμέσως μετά την εφαρμογή υπάρχει μια διάχυτη ερυθρότητα η οποία συνήθως την επόμενη ημέρα είναι σχεδόν απαρατήρητη και δεν απαιτεί διακοπή δραστηριοτήτων.

Συνηθέστερο πρωτόκολλο θεραπείας είναι 4-6 συνεδρίες, μία ανά εβδομάδα έως 15 ημέρες. Μετά την ολοκλήρωση του αριθμού των συνεδριών το δέρμα συνεχίζει να επισκευάζει για περίπου 4 μήνες. Η σειρά των θεραπειών μπορεί να επαναληφθεί μετά από 6-9 μήνες αν χρειάζεται ανάλογα με το πρόβλημα, ή και να εφαρμοσθεί μια θεραπεία συντήρησης.

Μπορεί να συνδυαστεί με:

 Μεσοθεραπεία

 Fractional Co2 laser