Πρόκειται για ένα CO2 Laser του οποίου όμως η δέσμη δεν είναι μια, όπως στο επεμβατικό κλασσικό CO2 Laser, αλλά διαιρείται σε πολλές δέσμες προκαλώντας πολλαπλές μικρές βλάβες στο δέρμα ενεργοποιώντας την διαδικασία ανάπλασης του.

Με την χρήση αυτού του laser μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά σημάδια-ουλές ακμής, ραγάδες αλλά και να νεαροποιήσουμε-ανανεώσουμε ενα φωτογηρασμένο ή κουρασμένο δέρμα.

Η θεραπεία έχει διπλό σκοπό:

α) Να μεταφερθεί ένα θερμικό ερέθισμα στους ινοβλάστες, οι οποίοι είναι οι δομές του δέρματος, που παράγουν το γνωστό μας κολλαγόνο το οποίο υποστηρίζει το δέρμα και δίνει την νεανική όψη που επιζητούμε με την θεραπεία.

β) Να δημιουργηθεί απο τον ιατρό, ένα ελεγχόμενο 100%, θερμικό έγκαυμα του δέρματος με σκοπό να λειανθεί η επιφάνεια του και να κάνει τα όποια σημάδια-ουλές υπάρχουν σε αυτό πιο ήπια ή να κάνει το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό και πιο σφριγηλό σε περίπτωση που η θεραπεία γίνεται για ανανέωση ή νεαροποίηση.

Είναι μια αρκετά επεμβατική θεραπεία, η οποία γίνεται αποκλειστικά απο ιατρό δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό τους χειμερινούς κατά κύριο λόγο μήνες. Η αποθεραπεία διαρκεί 7-10 ημέρες όπου ακολουθείται ειδική αγωγή επούλωσης με τοπικά αγωγή.