Η κρυολιπόλυση αποτελεί μια επαναστατική μέθοδο για να αποκτήσετε ένα πιο αδύνατο και καλύτερα σμιλεμένο σώμα. Πρόκειται για μια νέα, μη επεμβατική μέθοδο λιπόλυσης που επιτυγχάνει μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους, κατά τρόπο απόλυτα ασφαλή, ανώδυνο και αναίμακτο.

Πώς, όμως, η κρυολιπόλυση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και άμεσα την τοπική συσσώρευση λίπους; Μελέτες που έχουν διεξαχθεί αναφέρουν ότι, εάν το κύτταρο του λιπώδους ιστού (λιποκύτταρο) υποβληθεί σε ισχυρή ψύξη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, επέρχεται ο ελεγχόμενος βιολογικός του θάνατος (απόπτωση). Στη συνέχεια, το σύνολο των κατεστραμμένων λιποκυττάρων αποβάλλεται με απόλυτα φυσιολογική διαδικασία, μέσω του λεμφικού συστήματος.

Η θεραπεία χωρίζεται σε τρεις επιμέρους φάσεις. Αρχικά, οι δύο ειδικές κεφαλές του συστήματος κρυολιπόλυσης εφαρμόζονται από τον ιατρό στην προβληματική περιοχή του σώματος (Φάση 1), με τρόπο που να επιτυγχάνεται εισρόφηση του λιπώδους ιστού. Στη συνέχεια, το λίπος υποβάλλεται σε ισχυρότατη ψύξη (έως -9°C) (Φάση 2). Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, κατά τη διαδικασία αυτή, όλη η γύρω περιοχή παραμένει ανέπαφη, καθώς ο λιπώδης ιστός είναι πιο ευαίσθητος στις επιπτώσεις του ψύχους συγκριτικά με τους περιβάλλοντες ιστούς, οι οποίοι και παραμένουν ανεπηρέαστοι. Τέλος, μετά το πέρας της θεραπείας, τα λιποκύτταρα κρυσταλλοποιούνται, αποδομούνται και αποβάλλονται μέσω φυσιολογικής διεργασίας και χωρίς να απελευθερώνονται βλαβερές ουσίες στη γύρω περιοχή (Φάση 3). Το λίπος μειώνεται εντός 60-90 ημερών.

Η εν λόγω θεραπεία είναι άνετη, γρήγορη και μπορεί να εφαρμοσθεί σε ποικίλες περιοχές του σώματος, όπως σε: χέρια, πλάτη, μέση, κοιλιά, γλουτούς και μηρούς. Με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, ο/η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά το πέρας της θεραπείας.

Συνοψίζοντας, τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου κρυολιπόλυσης περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Μη επεμβατική και αναίμακτη μέθοδος, χωρίς χρήση αναισθησίας
  • Ασφαλής, μικρής διάρκειας θεραπεία
  • Αποτελέσματα άμεσα και μόνιμα
  • Μηδενικός χρόνος ανάρρωσης
  • Νέα τεχνολογία για τρισδιάστατη (360°) σφαιρική εφαρμογή της ψύξης, για ομοιόμορφο αποτέλεσμα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  1. Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Κατά μέσο όρο, η θεραπεία διαρκεί περίπου 1 ώρα, αλλά ουσιαστικά ο χρόνος εξαρτάται από την εκάστοτε περιοχή θεραπείας. Ο/Η ασθενής επιτρέπεται να κοιμηθεί ή να διαβάσει ένα βιβλίο σε άνετη θέση ή ακόμα και να κάνει άλλες αισθητικές εφαρμογές κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

  1. Ποια είναι η αίσθηση κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Με την έναρξη της θεραπείας, ο/η ασθενής θα νιώσει μια παροδική ενόχληση σαν μικρό τράβηγμα του δέρματος εξαιτίας της αρνητικής πίεσης και θα έχει την αίσθηση του κρύου. Καθώς, όμως, η θεραπεία συνεχίζεται, η ενόχληση αυτή παύει να υφίσταται, εξαιτίας της τοπικής αναισθησίας του δέρματος που προκαλεί η έντονη ψύξη.

  1. Υπάρχουν παρενέργειες;

Σοβαρές παρενέργειες δεν υπάρχουν, κάποιοι ασθενείς, όμως, μπορεί να φέρουν μώλωπες, εξαιτίας της αρνητικής πίεσης. Σε κάθε περίπτωση, οι μελανιές αυτές υποχωρούν με την πάροδο 3-7 ημερών. Σε μερικές σπανιότερες περιπτώσεις, μπορεί να παρουσιασθεί μια παροδική απώλεια της αισθητικότητας στο σημείο της θεραπείας, η οποία διαρκεί από 1 έως 3 εβδομάδες.

  1. Πόσες φορές και πόσο συχνά μπορεί κάποιος/α να κάνει τη θεραπεία;

Η θεραπεία αποτελείται από μία και μόνο συνεδρία σε κάθε τοπική λιποζώνη. Τα αποτελέσματα της συνεδρίας θα αρχίσουν να φαίνονται σταδιακά μετά το πέρας της και θα ολοκληρωθούν με την πάροδο 2-3 μηνών.

  1. Υπάρχουν αντενδείξεις;

Εγκυμονούσες καθώς και ασθενείς με δερματικές ασθένειες, αυτοάνοσα νοσήματα, αλλεργία στο κρύο, κρυοσφαιριναιμία, διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος, πεμφιγοειδές, σύνδρομο Raynaud και άλλα έχουν περιορισμό στο να υποβληθούν σε κρυολιπόλυση και πρέπει πάντοτε να ενημερώνουν σχετικά με την ασθένεια και την όποια φαρμακευτική τους αγωγή τον θεράποντα ιατρό πριν από τη θεραπεία.