Το Laser CO2 χρησιμοποιείται  για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών βλαβών που δεν είναι επίπεδες, όπως κρεατοελιές, θηλώματα, κονδυλώματα, σμηγματορροικές υπερκερατώσεις, οζίδια ή ακόμα να εξομαλύνει σημάδια από παλαιότερα τραύματα ή επεμβάσεις.

Το Laser CO2 χρησιμοποιεί μια αόρατη, έντονη δέσμη φωτός που εξατμίζει το νερό μέσα στα κύτταρα του δέρματος καθώς και γύρω από αυτά. Αυτή η διαδικασία προκαλεί έντονη θερμική βλάβη στα κύτταρα καταστρέφοντας τα, προωθώντας παράλληλα την αύξηση παραγωγής κολαγόννου από τον οργανισμό, ενεργοποιόντας έτσι μια διαδικασία επούλωσης για την αποκατάσταση της βλάβης που προκαλέσαμε.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της χρήσης του Laser CO2 σε σχέση με την κλασική χειρουργική αφαίρεση των βλαβών, είναι ότι αυτές αφαιρούνται με ακριβή τρόπο χωρίς την ύπαρξη μετεγχειρητικών σημαδιών ή ουλών.

Αφού γίνει τοπική αναισθησία η βλάβη εξαχνώνεται σταδιακά μέχρις ότου αφαιρεθεί τελείως ή φτάσει το ύψος της στο ίδιο επίπεδο με αυτό του δέρματος. Εάν η βλάβη πρέπει να αποσταλεί για βιοψία δεν εξαχνώνεται ολόκληρη από τον ιατρό, αλλά αφαιρείται ένα τμήμα της, αποστέλεται στον ιστοπαθολόγο, και συνεχίζεται η διαδικασία για την αφαίρεση της υπόλοιπης βλάβης (Shaving biopsy).

Ο ασθενής μετά το τέλος της επέμβασης φεύγει από το ιατρείο με μια κρούστα στην θέση της βλάβης που είχε πριν. Αυτή η κρούστα πρέπει να αφαιθεί να πέσει μόνη της μετά από μερικές ημέρες έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή επούλωση της περιοχής. Η εφαρμογή, μετά την πτώση της κρούστας, επουλωτικών-αναπλαστικών σκευασμάτων βοηθά σημαντικά στην καλύτερη επούλωση.

Το δέρμα που έχει υποστεί επεξεργασία με Laser CO2 μπορεί να παραμείνει ερυθρό για αρκετό διάστημα και είναι πολύ επιρρεπές σε ηλιακό έγκαυμα  για έως 6 μήνες μετά την θεραπεία. Γι’αυτό τον λόγο η χρήση αντιηλιακού και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο είναι απαραίτητη.