Πρόκειται για καλοήθεις βλάβες του δέρματος που εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, στους μηρούς, πίσω απο τα γόνατα και στις κνήμες. Είναι διατεταμένα αγγεία τα οποία αποτελούν κυρίως αισθητικό πρόβλημα παρά λειτουργικό. Είναι ένα αρκετά κοινό εύρημα σε γυναίκες και άνδρες ηλικίας άνω των 25 ετών και αντιμετωπίζεται με διάφορους επεμβατικούς τρόπους ανάλογα με την τοποθεσία και την έκταση των βλαβών.

Οι Ευρυαγγείες στο πρόσωπο μπορεί να είναι ένδειξη για άλλες δερματολογικές παθήσεις έτσι θα πρέπει να εξετάζονται απο δερματολόγο προτού αποφασιστεί ο τρόπος αντιμετώπισης τους. Η πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία για τα συνήθως κόκκινα και επιφανειακά διατεταμένα αγγεία του προσώπου είναι το Laser χρωστικής (Pulse Dye Laser). Εκπέμπει σε μήκος κύματος που απορροφάτε από την αιμοσφαιρίνη και προκαλεί μόνιμη βλάβη στα αγγεία με αποτέλεσμα την μείωση και σταδιακή εξαφάνιση τους. Οι παρενέργειες του είναι σχεδόν μηδενικές και αποτελεί την ιδανική θεραπεία για αυτού του τύπου βλάβες.

Οι Ευρυαγγείες στα κάτω άκρα μπορεί να είναι κόκκινου ή μπλε χρώματος και σε μεγαλύτερο βάθος στο δέρμα απο ότι οι αντίστοιχες κόκκινες του προσώπου. Μπορούν να αντιμετωπιστούν με το Laser που αναφέρθηκε παραπάνω αλλά και με το Nd-Yag Laser το οποίο μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στο δέρμα και να αντιμετωπίσει τις βλάβες πιο αποτελεσματικά. Και τα δύο Laser μετά την θεραπεία αφήνουν μικρές εκχυμώσεις (μελανιές) οι οποίες υποχωρούν σε μερικές ημέρες.
Ασθενείς με αρκετά εκτεταμένες βλάβες και με μεγάλης διαμέτρου αγγεία στα κάτω άκρα ενδέχεται να πρέπει να κάνουν υπερηχογραφικό έλεγχο των βλαβών προτού ξεκινήσουν την όποια θεραπεία.