Η απομάκρυνση του τατουάζ πριν την εποχή της εξέλιξης των laser ήταν μια επώδυνη και βάρβαρη θα λέγαμε διαδικασία η οποία άφηνε πολύ άσχημα σημάδια πίσω της και οριακά θα λέγαμε ότι παραμόρφωνε μόνιμα την περιοχή δέρματος που υπήρχε το τατουάζ.

Πλέον με τα σύγχρονα μηχανήματα laser που έχουμε στην διάθεση μας, υπάρχει η δυνατότητα απομάκρυνσης των τατουάζ, με εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα που δεν αφήνουν υπόνοια αναγνώρισης του τατουάζ από τρίτους μετά το τέλος των συνεδριών. Το άτομο που είχε το τατουάζ θα μπορεί να διακρίνει το λεγόμενο σαν “φάντασμα” (ghost) που μένει στο τέλος και αποδράμει σιγά-σιγά και αυτό με το πέρασμα του χρόνου.

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται δεν μπορεί να προβλεφθεί  καθώς εξαρτάται από το είδος της χρωστικής,το χρώμα της,το βάθος που έχει τοποθετηθεί αλλά και την ηλικία του τατουάζ (το πότε τοποθετήθηκε).

Στην DermaLab χρησιμοποιούμε το μηχάνημα Q-switch Alexandrite (755nm) της εταιρίας Candela και έχοντας κάνει δεκάδες σειρές απομάκρυνσης τατουάζ μπορούμε να εγγυηθούμε για την αξιοπιστία του αποτελέσματος με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.